Със състезание в Исперих откриха площадка по безопасност на движението

Площадка по безопасност на движението бе открита днес в ОУ „Васил Априлов“ – град Исперих – събощават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Стартът на новата придобивка бе съпроводен с демонстрация на майсторско управление на тротинетка и велосипед от ученици от 4 и 7 клас. Препятствия в трасето на участниците бяха пътни знаци, светофари и пешеходци по „пътното платно“.  Жури в състезанието бяха инспектор Детска педагогическа стая Весела Георгиева и младши автоконтрольор Никола Бочев от РУ-Исперих. Всички участници получиха грамоти за знанията и доброто си представяне. Автоконтрольорът им показа и разясни видовете светлинни и звукови сигнали на полицейския автомобил.

Преди откриването на площадката възпитаници на ОУ „Васил Априлов“ премериха сили в състезания с въпроси по безопасност на движението. Отборите трябваше да се справят и с подреждане на пъзели – пътни знаци.

Учениците показаха знания и умения, свързани с темите, включени в Националните програми „Детско полицейско управление“ и „Работа на полицията в училищата“.

 

 2,613 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *