Съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров води листата на Движението в Разград, целта е 23 000 гласа

Единият от двамата съпредседатели на ДПС Джевдет Чакъров води кандидат-депутатската листа на Движението в Разградски регион. Това стана ясно днес, когато в 8,23 ч. бяха внесени в РИК документите за регистрация на листата.

Самият Чакъров не бе лично на регистрацията, но останалите 7 в листата присъстваха. Водачът в последните 7 парламентарни вота – доскорошният заместник-председател на ДПС Ахмед Ахмедов, както и неизменно втория в 6 вота Ихсан Халил не са част от листата.

Втора в нея е заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим. Областният председател Мехмед Салим я представи като дългогодишен партиен активист, доказала се с богата автобиография.

Самият Салим е под №3 в листата.

След него е председателят на младежката структура на ДПС-Кубрат Едис Даудов.

Заместник-кметът на Самуил и също дългогодишен активист Севим Рамаданова е под №5 в листата на ДПС.

Дългогодишният кадър от младежките структури Анифе Салиева, която на последната конференция е вече в партийната структура, е шеста в листата. Тя е юрисконсулт в Община Лозница.

Новото име в листата на ДПС е Зейнеб Халил, която е младежки председател на организацията в Завет. Тя е учителка в ДГ”Слънчо” в Завет.

Осми в листата е областният председател на младежката структура на ДПС Шукри Джамферов.

 

„Листата ни е балансирана – 50/50 жени и мъже, основата идея е да се включат млади хора в листата. Целта ни с този  екип е, както винаги, да излезем победители в парламентарните избори в региона” – обясни Мехмед Салим. Символиката с представянето на документите в 8,23 ч. той обясни с конкретната задача пред структурите да се борят за 23 000 гласа. Според анализите в партията това е постижимо, тъй като сборът от гласовете за ДПС в седемте общини на местните избори е бил 23 000 гласа. „Това означава да си гарантираме два пълни мандата, тъй като цената на мандата в областта е около 11 000 гласа, ако допринесе за трети мандат, ще е добре дошло” – допълни Салим.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *