Създадоха Обществен съвет по спорта

Кметът на Община Разград Добрин Добрев и заместник-кмета по хуманитарните дейности Елка Неделчева участваха в първото заседание на Обществения съвет от представители на спортните клубове и туристически дружества, функциониращи на територията на общината. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Той бе сформиран по инициатива на Кмета Добрин Добрев в края на миналата година във връзка с предстоящи промени в Наредба №25 за условията и реда на финансиране и подпомагане на спортните клубове и туристически дружества в Община Разград и с цел подобряване на комуникацията със спортните клубове и спортно-туристически дружества.

До спортните клубове и дружества в общината бяха изпратени писма с предложения да направят номинации за състава на Обществения съвет като уточнението бе в него да са включени по двама представители на индивидуалните олимпийски спортове, един представител на колективните олимпийски спортове, един на неолимпийските спортове и един на клубовете, развиващи спорт за всички и спортно-туристическа дейност. 10 от клубовете се отзоваха и дадоха писмени предложения. Най-много номинации получиха: Красен Цонев – председател на СКЛА“Лудогорец“, Красимир Дяков – председател на СКСЛ“Антибиотик“, Пенко Велчев – треньор в БК“Вълци“, Хубан Соколов – пълномощник на СКС“Дръзки“ и Цоньо Пенев – председател на УС на КСТ“Зелена стъпка“. В заседанието на Обществения съвет днес участваха и: председателят на Постоянната комисия за младежта, спорта и туризма в Общински съвет-Разград Левент Мехмедов, директорът на ЦПЛР УСШ“Руси Бухтев“ Цветан Танев, директорът на Спортното училище Дениз Хамид и специалистът в отдел „Образование и спорт“ в Община Разград Златина Георгиева.

В продължение на повече от 2 часа участниците в заседанието обсъждаха предложените от Общинска администрация промени в Наредба №25, които целят прецизиране на критериите, възможностите и начините за подпомагане на спортните клубове в общината. Спортните дейци имаха и конкретни предложения, които бяха дискутирани и гласувани, като по голяма част от тях се достигна до консенсусни решения.

Предстои внасяне в Общински съвет на докладна записка за изменение на Наредба №25 за условията и реда на финансиране и подпомагане на спортните клубове и туристически дружества в Община Разград, в която ще се вземат предвид предложенията на Обществения съвет.

Общественият съвет ще функционира като консултантски орган към Общинска администрация и ще има възможност да излиза със становища и препоръки в решенията, които са важни за просперитета и развитието на спорта на територията на общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *