Съдът в Исперих с нови помещения на партерен етаж, ще може да се посещава от хора с увреждания

Съдът в Исперих ще има нови помещения на партерен етаж и ще може да се посещава от хора с увреждания – става ясно от прессъобщение на Областна  администрация-Разград.

Областният управител д-р Деян Димитров е издал заповед Районен съд-Исперих занапред да ползва и част от помещенията на партерния етаж на държавната сграда на ул. „Дунав“ №2 в града.

Областният управител е връчил днес документа на председателя на Районния съд в Исперих Елица Бояджиева-Георгиева. Предоставените помещения ще дадат възможност на Темида да разполага със съдебна зала на партера, за да бъде осигурен улеснен достъп до нея за хора в неравностойно положение, които са трудноподвижни. Досега делата в съда са се гледали на третия етаж, което е създавало сериозни затруднения. Налагало се е съдебният състав да изслушва свидетели и други ангажирани с процеса лица на паркинга пред сградата.

За решаване на проблема изключително съдействие е оказал и кметът на Исперих Белгин Шукри. Той предоставил общински помещения за архива на изнесения офис на НОИ, разположен доскоро на въпросния партерен етаж в държавната сграда. Точно преместването на този архив освобождава за Районния съд площта, необходима за достъпна съдебна зала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *