Съдът в Исперих отвори, за да задържи местен наркодилър

Въпреки строгите противоепидемични мерки, въведени в съдилищата, състав на Исперихския районен съд е заседавал и уважил искането на Териториалното отделение към Районната прокуратура в Разград и е взел мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 27-годишния Гюрхан Х. – съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

Младият мъж е бил привлечен като обвиняем от прокуратурата за държане на наркотични вещества – престъпление по член 354а, ал. 3 от НК, и първоначално е бил задържан до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

При претърсване в дома му в Исперих на 16 март тази година са били намерени близо 22 грама суха тревиста маса, която е реагирала на направения полеви тест на амфетамини. Това е тъй нареченият чай за пушене. При претърсването са открити и иззети и две станиолови топчета, които при теста също са реагирали на амфетамин, както и електронна везна.

Гюрхан Х. е осъждан два пъти. През 2014 год. след одобрено от съда споразумение с Окръжната прокуратура в Разград  той е получил наказание една година лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок, след като е бил признат за виновен за разпространение на наркотици.

На 23 януари 2019 година за грабеж с причинена средна телесна повреда 27-годишният Гюрхан е бил осъден на 3 години условно с петгодишен изпитателен срок. Сегашното престъпление по член 354а, ал. 3 от НК е извършено в изпитателния срок осъждането му за грабежа.

Определението на Исперихския районен съд подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *