Съветниците от ПП-ДБ с 22 предложения за общинския бюджет

Общинските съветници от Продължаваме промяната – Демократична България обявиха своите предложения за общинския бюджет за 2024 г. Те са общо 22, част от тях – 13 – бяха описани с индикативни стойности като общата сума за реализацията им е 325 000 лв. без ДДС.

Председателят на групата Мирослав Грънчаров съобщи, че предложенията са обобщени след срещи с граждани, а вчера в конструктивен разговор списъкът е връчен на Кмета Добрин Добрев, като предложенията получили положителна оценка.

Част от предложенията са: закупуване на автобус за нуждите на спортните клубове и самодейните състави; ремонт на моста от „Водна централа“ към „Биовет“; поставяне на обществена тоалетна пред градинката до хотел „Централ“ и зад пазара в жк „Орел“; изграждане на детска площадка по Старите гробища; разработване на стратегия и създаване на ОП“Обществен транспорт“, приоритетно електромобилен; обединяване на ОП“Ремонтстрой“ и ОП“Паркстрой“ в ОП“Паркове и ремонти“; ремонти и изграждане на паркинги – на „Грънчарска“ до касата на „Топлофикация“, на „Св.Климент“ срещу ОУ“Отец Паисий“, пред сградата на „Автомобилна администрация“, пред Спешна помощ; изграждане на зелена площ на мястото на премахнатата къща срещу Банка ЦКБ и други.

Общинският съветник Джипо Джипов заяви, че това са практични предложения и допълни, че имат и идеи за включване на принципи от националната политика като увеличаване на средствата за спорт.

Божидар Божков допълни, че освен представените предложения петимата селски кметове от ПП-ДБ също са внесли докладни в администрацията, касаещи проблеми в населените места.

На журналистически въпрос дали очакват предложенията да бъдат включени в бюджетната рамка Митко Ханчев коментира, че предложенията са разумни, рационални и прагматични, би било логично да се подкрепят, „останалото би било неразумно и някакъв инат“ – допълни той.

Десните съветници обявиха още, че от началото на година функционира постоянна тяхна приемна на бул. „България“13(бившия Корнер клуб).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *