Съветниците от ЗНС: Изнесените сесии са разточителство на държавни средства

Групата на общинските съветници от Земеделски народен съюз в Кубрат се обявиха против провеждането на изнесено заседание на местния парламент в Бургас.

Петимата съветници считат, че провеждане на изнесени сесии е разточителство на държавни средства и поражда недоволство у гражданите, чиито интереси местните парламентаристи са избрани да представляват. Д-р Денислав Белинов, Орхан Бедиханов, Нина Цонева, Миглена Маркова и Невин Мустафова настояват заседанието на Общински съвет-Кубрат на 20 декември да се проведе в Кубрат, те отказват да се възползват от средствата за нощувка и вечеря, предвидени за тях, в четиризвезден хотел, искат тези пари да бъдат дарени за стипендии за изявени ученици от Кубрат.

Ето пълния текст на заявлението на ЗНС, то утре ще бъде внесено в общината:

“ДО
ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ
ГР.КУБРАТ

 

ЗАЯВЛЕНИЕ

От групата на общинските съветници от ЗНС в ОбС-гр.Кубрат

Уважаеми Г-н Председател,

С настоящето заявяваме нашето несъгласие относно провеждането на изнесена сесия на ОбС-Кубрат в гр.Бургас. Според нас, практиката за провеждане на изнесени сесии е разточителство на държавни средства и поражда недоволство у гражданите, чиито интереси сме избрани да представляваме.  Ясно и отговорно осъзнаваме, че когато човек заема висша позиция, гражданските му права са ограничени.
С оглед на гореизложеното, настояваме за провеждане на насроченото за 20.12.2019г. заседание на Общинския съвет в гр.Кубрат. Категорично заявяваме отказ да се възползваме от  средствата, отделени за нощувка и вечеря за нас, общинските съветници от ЗНС, и желаем тези средства да бъдат дарени за осигуряване на стипендия за изявени ученици от Община Кубрат.

15.12.2019г.                                                               С уважение: Д-р Денислав Белинов
гр.Кубрат                                                                                        Орхан Бедиханов

Нина Цонева

Миглена Маркова

Невин Мустафова”

 

 

3 Replies to “Съветниците от ЗНС: Изнесените сесии са разточителство на държавни средства”

  1. ЗЗдравей те ,радвам се за вашата позиция ще ви подкрепаме винаги,че след избори те г-н Алкин иска да си подам оставката за напускане ,понеже не съм от ДПС .Но аз няма да я подавам ,на моето място да сложат една от ДПС.Понеже си пуснах три месеца неплатена да отида при децата си не ме освобождава и настоява да напусна.Ще отида в испекция по труда да ми кажат мойте права.Ще ви подържам до край.И вчера минавам през Бисерци и вид1ж пред една къща хубава и два джипа и тя е на преседателя на съветници те от ДПС.

    1. По начина ви на изразяване, единствено се моля, да не сте отговорен фактор в общината!
      Относно темата: да, разточителство е, и опозицията трябва да им диша във врата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *