Събират истории за хора, направили добро на дете

Областната администрация-Разград се включва в инициативата на Държавната агенция за закрила на детето „Посланик на доброто“ – съобщават от пресцентъра на институцията.

Инициативата е част от събитията, които ДАЗД организира по повод 30-годишнината от приемането на основополагащия документ Конвенцията на ООН за правата на детето – първият международен акт, който утвърждава човешките права на всички деца по света.

В тази връзка от Държавната агенция за закрила на детето събират истории за хора, които са направили добро за дете и/или семейството му. Разказаните истории трябва да са променили житейски съдби към по-добро и помогнали в труден момент, беда, тежък инцидент. Най-вълнуващите от всички събрани истории от цялата страна ще бъдат популяризирани на Празника на доброто, който ДАЗД организира на 21 ноември 2019 г. в град София.

Всяка от историите трябва да е с обем до една стандартна страница А4 – 2500 знака, крайният срок за изпращане на ел.поща: oa_razgrad@abv.bg е 27 септември. Необходимо е да се посочи лице за контакти, с което да се свържем при необходимост. 

На Празника на доброто от ДАЗД ще съберат всички Посланици на доброто и деца, родители, представители на организации и институции. Празникът ще завърши с вграждане на Капсула на хилядолетието с послания за бъдещите поколения, която ще се отвори през 2030 година.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *