Сутрин и вечер спец операция заради зачестилите катастрофи

Пътна полиция

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението се провежда на територията на ОДМВР-Разград от 7 до 13 декември – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

През първите единадесет месеца на 2020 год. пътно-транспортната обстановка на територията на ОДМВР – Разград бележи влошаване в сравнение на същия период на миналата година. Над 12 % от всички възникнали ПТП са причинени от водачи, употребили алкохол, като в тези случаи са ранени 14 човека. Не са редки и случаите, когато водачи управляват без съответното свидетелство за управление на МПС или след употреба на алкохол и наркотични вещества.

За да не се допускат тежки катастрофи с ранени и загинали и да се ограничат предпоставките за тяхното възникване, ще бъде засилен контролът към спазването на разпоредбите на Закона за движение по пътищата от водачите на превозни средства и пътниците в тях. Пътните полицаи ще проверяват за употреба на алкохол или наркотични вещества, правоспособност на шофьорите, спазване на скоростните режими, управление на неизправни или нерегистрирани превозни средства, наличие на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ както и за спазване на пътните знаци и маркировка.

Проверките се извършват в сутрешните и вечерни часове, като продължителността се определя съгласно обстановката.

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *