Стартира шестдневна специализирана операция срещу ПТП-та в малките населени места

Пътна полиция

Специализирана полицейска операция за контрол на движението по пътищата извън и в малките населени места ще се проведе от 14.00 часа на 13 август до 8.00 часа на 18 август на територията на ОДМВР-Разград. Това съобщават от пресцентъра на дирекцията.

През летните месеци се наблюдава засилен трафик по републиканските и общински пътища. Това предразполага към извършване на по-голям брой нарушения на Закона за движение по пътищата, което пък е предпоставка за възникване на пътно-транспортни произшествия. Разпоредената полицейска акция цели да се осъществява засилен контрол за спазване на скоростните режими. Водачите ще бъдат проверявани за поведението им спрямо пешеходците на пътя, за правоспособност, употреба на алкохол или наркотични вещества, използване на обезопасителни колани, отнемане на предимство и неплатени глоби по ЗДвП.

893 нарушения са засечени по пътищата на региона в дните от 3 до 9 август. Съставени са 505 фиша и 91 акта. Пътните полицаи са засекли шестима водачи, употребили алкохол, като при четирима от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Санкционирани са и двама мотоциклетисти. Едно превозно средство е спряно от движение заради неправоспособност на водача, а други две – заради употреба на алкохол от страна на шофьорите. През изтеклата седмица са регистрирани 5 пътно-транспортни произшествия, при които един човек е загинал, а седем души са ранени.

 686 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *