Стари познайници среща „Лудогорец“ в Група F на Лига Европа

Отбори, с които през последните години се е срещал и има и добри, и лоши спомени, се паднаха на жребия за групите в турнира „Лига Европа“ на българския шампион „Лудогорец“.

Тимът от Разград е в група F заедно с португалския „Спортинг Брага“, сръбския „Цървена звезда“ и датския „Мидтиланд“.

Мачовете ще се играят на 16 септември, 30 септември, 21 октомври, 4 ноември, 25 ноември и 9 декември 2021 г., но с кой съперник точнво кога ще играе “Лудогорец” ще стане ясно по-късно. Напред към 16-финалите продължава със сигурност само победителят в групата, вторият играе е бараж с някой от третите в Шампионска лига, а третият е на бараж с някой от вторите в Лигата на Конференциите за участие в този турнир.

Най-отдавнашна е конкуренцията на “Лудогорец” с “Цървена звезда”. Двата отбора бяха съперници в трети предварителен кръг на Шампионска лига сезон 2016/17 г. Мачът в Разград завърши при резултат 2:2, а в Белград – 2:4 и “Лудогорец” се класира за плейофа в Шампионска лига.

Следващият сезон “Спортинг Брага” бе съперник на “Лудогорец” в групите на Шампионска лига. Мачът в Разград също завърши наравно 1:1, но в Португалия “Лудогорец” победи с 0:2.

Най-разочароваща бе срещата с “Мидтиланд” в сезон 2020/21 г., когато датчаните отстраниха “Лудогорец” във втори квалификационен кръг на Шамапионска лига.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *