Спортният министър се впечатли от спортните бази, на които се провеждат “Ученически игри 2024” в Разград

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков посети Разград, за да се запознае с условията и организацията на финалните турнири от „Ученически игри 2024” за юноши 11-12 клас по баскетбол, волейбол и футбол, на които градът ни е домакин от днес.

На спортната база на ПФК”Лудогорец 1945” Министър Глушков бе посрещнат от Кмета на Община Разград Добрин Добрев, заместник-кмета Елка Неделчева и координатора на ученическите турнири Николай Миланов. Те го придружиха и при посещението на другите спортни обекти, на които се провеждат състезанията – спортна зала „Абритус” и физкултурния салон на ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф”. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

В разговор с Министъра Кметът Добрин Добрев разказа, че всяка година в Разград се изгражда поне по една училищна спортна площадка, тъй като за ръководството на Община Разград е важно развитието на масовия спорт, необходимо е спортът да е достъпен и за децата и за възрастните. Кметът заяви и, че местната управа разработва два по-големи проекта за подобряване на спортната инфраструктура – за изграждане на мултифункционална зала за кондиционна подготовка за няколко спорта и за реконструкция на Градския колодрум. След изготвянето на проектите Община Разград ще търси подкрепа от Министерството на младежта и спорта за реализацията им – сподели още Кметът Добрин Добрев с Министър Глушков.

Министърът на спорта остана впечатлен от базите, в които се организират финалните турнири от „Ученическите игри” в Разград. Той благодари на Кмета за усилията, които полага, за да върви напред училищният спорт. „Така се формират нашите бъдещи шампиони, които Министерството след това финансира, за да могат да представят България. Целта е обща, взаимодействаме по най-добрия начин.” – каза Георги Глушков. В базата на „Лудогорец” министърът каза, че футболът дава импулс и за другите спортове в региона, „летвата е вдигната високо, условията за подготовка са прекрасни” – допълни той. Министър Глушков изрази удовлетворение и от факта,че баскетболът в Разград си има дом, чийто любезен домакин е Кметът.

На базата на „Лудогорец” Министър Георги Глушков изгледа част от мача между СПГЕ”Джон Атанасов”-София и СУ”Христо Ботев”-Балчик. В зала „Абритус” присъства на срещата между ПГРЕ”Г.С.Раковски”-Бургас и ЕГ”Пейо Яворов”-Силистра. На почивката се поздрави с всеки от баскетболистите. В залата на ПГПЧЕ Министър Глушков изгледа част от срещата между ЕГ”Пловдив”-Пловдив и МГ”Гео Милев”-Плевен, след края й също се поздрави с всеки от волейболистите.

Футболният турнир продължава до петък, награждаването е насрочено за 11,00 ч. на 3 май. Баскетболният и волейболният турнири са до събота, награждаването на победителите във волейбола е в 11,00 ч. на 4 май, а в баскетбола – в 12,00 ч.

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *