Спортният експерт в Общината с най-точен мерник на турнира по стрелба на ОДМВР-Разград

Традиционният турнир по стрелба с боен пистолет в чест на Празника на МВР – 5 юли се проведе днес на закритото стрелбище в ТИЛ – съобщава сайтът на ОДМВР-Разград. От поканените институции три отбора се включиха в надпреварата. Сили премериха два тима от община Разград и един от Окръжен съд – Разград. Според регламента прецизната стрелба бе с пистолет „Макаров” от дистанция 15 метра по неподвижна мишена, като първите три изстрела бяха пробни, а следващите пет – зачетни. След изтеглен жребий отборите стреляха в индивидуални серии.

С общ сбор от 80 точки първото място завоюва отборът на община Разград в състав Теодор Тодоров, Катя Дянкова и Драгомир Златев. На второ място се класира другият тим на Общината в състав заместник кметът Полина Иванова, Златина Георгиева и Радка Минчева. На трето място отборът на Окръжен съд, чиито състезатели постигнаха общ сбор от 61 точки.

В индивидуалното класиране най-точен се оказа мерникът на специалиста по спорт в Община Разград Златина Георгиева с 51 точки от осемте изстрела. Второто място бе за експерта по сигурността на информацията Теодор Тодоров с 41 точки. На трето място се класира старши специалистът по отбранително-мобилизационна подготовка Драгомир Златев с 39 точки. Тримата призьори получиха медали и грамоти от директора на ОДМВР старши комисар Диян Симеонов.

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.

По-късно през деня се проведе и турнир за полицейски служители от структурите на ОДМВР-Разград и огнеборци от РДПБЗН-Разград. На закритото стрелбище пет отбора премериха сили в стрелба от 20 метрова дистанция. С два тима се представиха РУ-Кубрат, по един отбор сформираха РУ-Исперих, Дирекцията и Пожарната. Според регламента участниците стреляха със служебно зачисленото си оръжие. Зачетните изстрели бяха осем.
Първо място в индивидуалното класиране зае началникът на РУ-Кубрат главен инспектор Йордан Йорданов, който постигна 65 точки. На второ място се класира Алпер Абтулов от отдел „Разследване“ с 59 точки, а на трето – Теодор Василев от РДПБЗН с резултат 58 точки.

В отборната надпревара призът заслужено грабна тимът на отдел „Разследване“ с общ сбор 139 точки, последван от служителите на РДПБЗН-Разград, които постигнаха 114 точки. Третото място остана за единия от отборите на РУ-Кубрат.

Грамоти за отличниците – стрелци връчи директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Диян Симеонов.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *