Специализирана полицейска операция „Скорост“ започва в 16,00 часа днес

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението „Скорост“ ще се проведе от 16.00 часа на 13 май до 16.00 часа на 20 май на територията на ОДМВР-Разград – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Според изготвения анализ нарушенията, свързани с превишаване на максимално разрешената скорост за движение, са признати като най-сериозната причина за тежки пътно-транспортни произшествия и смърт на пътя. На територията на ОДМВР-Разград през 2019 година заради несъобразена скорост са възникнали 38 тежки ПТП, при които са загинали  5-ма и са пострадали  57 души.  От началото на 2020 година до 13 май са регистрирани 122 пътно-транспортни произшествия, от които 33 тежки с 2-ма загинали и 41 ранени. В тази връзка разпоредената полицейска акция цели засилен контрол за спазване на разрешените скорости, подобряване на пътно-транспортната обстановка и ограничаване на предпоставките за възникване на тежки катастрофи. Освен за спазване на скоростните режими в населените места и републиканската пътна мрежа, ще се проверяват водачите за правоспособност, употреба на алкохол или наркотични вещества, използване на обезопасителни колани, неплатени глоби по Закона за движение по пътищата и наличие на сключена застраховка „Гражданска отговорност“.

В специализираната полицейска операция ще се използват всички автоматизирани технически средства за контрол на скоростта, преминали метрологична проверка, както в светлата, така и в тъмната част на денонощието.

 

 

 1,247 total views,  1 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *