Служители в Община Разград и Областна администрация се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно”

Служители в Община Разград се включиха в кампанията bTV Media Group „Да изчистим България заедно” – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Те събраха над 50 чувала боклук в прилежащите площи на ул. „Добруджа” в Разград – в участъка от кръстовището с ул. „Княз Борис” до пътната връзка с пътя Русе – Варна. Пластмасови и стъклени бутилки, кутии от цигари, опаковки от вафли, найлонови торбички и други бяха най-често срещаните отпадъци, изхвърлени край пътя.

След близо двучасово почистване пълните чували бяха натоварени на контейнер и ще бъдат транспортирани до Регионалното дето за отпадъци.

В навечерието на кампанията от служителите в отдел „Опазване на околната среда” бяха раздадени на представители на институции, организации и граждани над 300 чувала, както и ръкавици. Организирано бе и извозване на събрания боклук от сметосъбиращата фирма „Уейст Солюшънс България“ ЕООД.

Какво е количеството боклук, събрано от доброволци и транспортирано до сметището, ще стане ясно в понеделник.

От Областна администрация също съобщиха, че са се включили в кампанията. Областният управител Владимир Димитров със служители на администрацията са чистили Алеята „150 години Васил Левски“ в село Побит камък.

В доброволческата акция са се включили и ентусиасти от селото. Събраните отпадъци в чували след това са извозени до депото.

В цялата област Разград тази година в кампанията „Да изчистим България заедно“ са участвали близо 2000 доброволци, като сред тях служители на ведомства и фирми, общински администрации, кметства, училища, социални услуги, горски стопанства, читалища, неправителствени организации в почти всички  населени места на област Разград. По данни от Областна администрация близо 23 тона с отпадъци са събрани и извозени до депата до късния следобед по време на акцията в областта. Чистенето се проведе в близо 150 места, които бяха подбрани от доброволците като належащи – екопътеки, дерета, улици, зони за отдих, паркове, детски площадки и междублокови пространства, както и горски зони.

Областният управител Владимир Димитров благодари на всички доброволци за активното участие в тазгодишното издание на кампанията и призовава за повече отговорност към опазването на природата.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *