След булките-менте разкриха и жених-менте, измамил разградчанка със 136 000 лева

След многобройните случаи на жени, които мамят мъже по интернет и телефонни връзки, разградски служители на реда засякоха и първи подобен случай на мъж, който заблуждавал 43-годишна разградчанка повече от 2 години, в който период й измъкнал 136 000 лева.

От Апелативна прокуратура-Варна съобщават, че Районна прокуратура – Разград повдигна обвинения на 34-годишния Я.Я. за това, че в условията на продължавано престъпление, предварителен сговор и повторност, с цел да бъде набавена имотна облага, е възбудил и поддържал заблуждение в жена от града, като с това й е причинил имотна вреда в особено големи размери – около 136 000 лева.

В хода на разследването е установено, че обвиняемият въвел в заблуждение своята жертва, че била ценена и харесвана, както и че се намирала в сериозна връзка с мъж, който споделял по един или друг начин живота й. Мнимата връзка била поддържана чрез комуникация в интернет и по телефона в периода от март 2018 година до май 2020 година. През тези две години Я.Я. многократно търсел финансова подкрепа от своята жертва, като използвал различни причини за затруднението си – адвокатски хонорари, подготовка на документи, съдебни разноски и други.

В резултат на така създадените неверни представи пострадалата жена, за периода на мнимата им връзка, му изпратила пари, златни накити и други вещи на обща стойност около 136 000 лева. Средствата били изпращани чрез банкови преводи, пощенски преводи или през различни финансови институции. Златните бижута били предадени лично на мъж, представил се за адвокат на обвиняемия.

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава. С постановление на наблюдаващ прокурор от Районната прокуратура в Разград Я.Я. е задържан за срок до 72 часа. Престои да бъде внесено искане до Районния  съд в града за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо него – „задържане под стража”.

От пресцентъра на ОДМВР-Разград допълват, че мъжът е установен и задържан в Севлиево. 34-годишният извършител е установен и задържан в Севлиево. При извършени на 25 март 2021 г. претърсвания в жилището му и в два автомобила са открити и иззети множество документи, мобилни телефони, СИМ-карти и пластики. Според събраните до момента доказателства, мъжът заблудил потърпевшата, че се намира в интимна връзка с него. През това време многократно се възползвал от финансови средства, които тя му предоставяла чрез банкови и пощенски преводи за „адвокатски хонорари, съдебни разноски, откупуване на СИМ-карти с нейни голи снимки” и прочие.

 681 total views,  4 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *