Скобите в действие, започнаха от ул. “Кирил и Методий”

Автомобил с разградска регистрация, спрял в синя зона на ул. „Кирил и Методий“ без водачът да е платил таксата за кратковременен престой, е първият, на който бе поставена скоба днес. Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Мобилна група от Община Разград съвместно с РУ на МВР е поставила скобата, тъй като е установено, че колата е паркирана в синя зона в 8,30 ч., а към 10,30 шофьорът все още не е платил таксата за паркиране там. За този период в тази част на ул. „Кирил и Методий“ са издадени общо 26 талона за паркиране – 24 за по половин час и 2 за един час.

На страничното стъкло на автомобила в нарушение е поставено уведомление, което указва на водача как на процедира, за да бъде освободена колата му от скобата. Той трябва да се обади на изписан в уведомлението телефон, за да пристигне екип, който след заплащане на санкцията от 12 лева с ДДС плюс по 1,20 лв. за всеки час престой, ще премахне скобата.
Припомняме, че Община Разград възобновява поставянето в зоната за кратковременно паркиране на скоби на автомобили в нарушение от днес, 1 юли. То е било прекратено на 22 юни 2017 г. по неизвестни причини.

Целта при възобновяването на дейността по поставяне на скоби е подобряване на организацията на движение и режима на спиране и паркиране в зоната и осигуряване на удобство за жителите и гостите на града.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *