Сесия с маски и един дъждобран

С маски и един дъждобран се провежда сесията на Общински съвет-Разград в момента. Заседанието е закрито, но се излъчва на сайта на местната управа, от чийто пресцентър разпространиха и снимки от заседанието. От тях става ясно, че най-атрактивен откъм външен вид е отново Иво Димитров от Демократична България, който пристига на сесия със син дъждобран и с калцуни. От снимките е видно още, че обявилите миналата седмица, че няма да участват в заседанието съветници от ГЕРБ все пак са изпратили свой представител – съпредседателят на групата съветници Надежда Радославова, която макар да е сама от името на групата си поиска почивка по време на дискусия във връзка с предприемане на мерки за подкрепа на местния бизнес в условия на извънредно положение. Темата подхвана Калоян Монев от ВМРО-Кауза Разград, който поиска кметът да бъде задължен на следваща сесия да предложи конкретни мерки за опрощаване на наемите на фирми, които ползват общински имоти. Д-р Левент Апти от ДПС предложи по този повод да се създаде временна комисия, а Иво Димитров увери, че с тази задача може да се справи и ръководената от него Постоянна комисия по управление на общинската собственост. Към 15,00 ч. съветниците са в почивка, поискана от ГЕРБ, а в залата се извършва дезинфекция.

Ето и официалната информация от пресцентъра на Община Разград:

“При прилагане на строги санитарно-хигиенни мерки във връзка с извънредното положение заради разпространението на Коронавирус в България започна заседанието на Общински съвет-Разград за месец март.

В него участват 25 общински съветници, 8 са внесли предварително заявления за отсъствие по уважителни причини.

Всеки от съветниците е с предпазна маска и ръкавици, за да има разстояние между тях работните им места са през банка. От вносителите в заседателната зала на 11 етаж в Община Разград присъства само Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев. Заместник-кметовете и експертите от местната управа изчакват във фоайето и влизат в залата при разглеждане на внесена от тях докладна или наличие на въпроси към тях.

37 са докладните записки, които са включени в дневния ред на сесията.

Поради извънредното положение заседанието е закрито, но се излъчва пряко на сайта на Община Разград и на телевизия КИС-13 – http://live.kiss13.net/.”.

 

 

One Reply to “Сесия с маски и един дъждобран”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *