Сергей Ребров: Мачът “Лудогорец” – “Ференцварош” ще е борба на характери

Важен е балансът, трябва да имаме търпение, в крайна сметка утре ще е борба на характери, трябва да сме на 100% от първата минута и да покажем какво можем. Това заяви на пресконференцията преди последния мач от груповата фаза на тазгодишното издание на турнира „Лига Европа” наставникът на „Ференцварош” Сергей Ребров. Победата е задължителна за унгарския тим, за да продължат в следващата фаза на турнира, докато за съперника им – „Лудогорец” – и равен мач е достатъчен.

Треньора на „Ференцварош” призна, че за отбора му годината е била трудна, но продължава да се развива, показва го в унгарското първенство. Категоричен бе, че футболистите му са забравили последния си мач с „Лудогорец”, който изгубиха в Унгария с 0:3 и се  опитват да подобряват играта си.  В крайна сметка е важно утре какво ще се случи – заяви Ребров.

В отговор на въпрос дали лошото време в Разград ще се отрази върху играта на футболистите, той разказа как като футболист е играл и на минус 10 градуса и смята, че на мокър терен топката се движи по много добър начин и играта е по-динамична.

С леко раздразнение Ребров отговори на въпрос свързан с това, че „Лудогорец” е считан за фаворит в мача утре. По думите му фаворит е странна дума във футбола. Даде и и примери как неговият тим е бил фаворит за втория си мач с „Динамо”-Загреб в Шампионска лига, а „Лудогорец” бе фаворит с „Ференцварош” пак в същия турнир по-рано тази година.

В пресконференцията участва и бразилският халф на „Ференцварош” Исаел, който заяви, че и двата отбора имат много големи шансове да продължат. Категоричен бе, че съотборниците му трябва да са много мотивирани, тъй като това е много важен мач, а ако нямаш мотивация, ти просто не обичаш футбола.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *