Седмокласник с грамота от прокуратурата за доблестна постъпка

Седмокласник получи грамота от Окръжния прокурор Тихомир Тодоров за доблестна постъпка.
Денис Исаков от 7“а“ клас в ОУ“Никола Икономов“ е единственият участник в конкурса, обявен от Окръжна и Районна прокуратура-Разград, на тема „Принос на учениците за нетърпимост към престъпления и оказване помощ на пострадали от престъпление“.
Призът бе връчен на Денис днес, в Деня на Българската Конституция и професионален празник на юристите.
Окръжният прокурор Тихомир Тодоров поздрави тийнейджъра за проявената гражданска доблест. Той обясни, че през февруари момчето заедно с майка си адвокат Невена Митева на връщане от София непосредствено преди жп гарата в Мездра са помогнали да се предотврати нещастен случай с младо момиче. Момчето е реагирало веднага, като е сигнализирало съответните органи и те са предприели мерки, за да не се стигне до инцидент. Тодоров изказа благодарности и на майка му за това, че е отгледала достоен млад човек, пример за подражание.
Денис Исаков каза, че обича компютрите и футбола, има много добър успех, но все още не е взел решение дали след време ще учи право.
На връчването на отличието присъства и заместник окръжният прокурор Емил Енчев.

Конкурсът на двете съдебни институции се организира за втора поредна година по повод Деня на българската Конституция – 16 април, и Деня на отворените врати в органите на съдебната власт. Целта му е да бъде мотивирано подрастващото поколение за благородни каузи, да се повиши правната култура на децата и изгради доверие в работата на институциите и на съдебната власт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *