Седми починал от COVID-19 в Разградско и нови 6 болни

Коронавирус

Починалите от COVID-19 в Разградско станаха вече 7, а за трети път в един ден са регистрирани 6 случая на болни, което е максимумът в региона.

От Областна администрация-Разград съобщават, че починалата е жена на 61 г. от с. Китанчево, хоспитализирана в Отделение по инфекциозни болести към МБАЛ – Разград. Тя е починала вчера, 1 юли, била е с придружаващи заболявания.

Областният кризисен щаб за борба с COVID-19 изказва съболезнования на семейството и близките на починалата и призовава всички граждани да спазват въведените противоепидемични мерки.

Новите случаи от различни населени места, а за пръв път се появяват и болни в общините Завет и Самуил, засега няма регистрирани само в Цар Калоян и в Кубрат.

Единият случай е жена на 74 г. от с. Гецово. Хоспитализирана в Отделение по инфекциозни болести към МБАЛ – Разград.

Вторият случай е жена на 67 г. от с. Белинци. Хоспитализирана е в изолатора на Отделение по пневмо-физиатрични болести.

Мъж на 18 г. от гр. Исперих е третия заболял от COVID-19. Оставен е в дома, с предписание за изолация в домашни условия.

Четвъртият случай е жена на 56 г. от с. Самуил. Оставена е в дома, с предписание за изолация в домашни условия.

Следващият случай е мъж на 57 г. от с. Брестовене.  Хоспитализиран е в Специализирана болница за активно лечение за пневмо – фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков” – Русе.

Шестият случай е жена на 64 г. от с. Ясеновец. Хоспитализирана е в Специализирана болница за активно лечение за пневмо – фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков” – Русе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *