Седмина учредиха „Зелено движение” в Разград

Политическа партия „Зелено движение” вече има местна структура в Разград. Учредителното събрание се проведе днес, но на практика имената и на партията и на учредителите са вече познати на разградчани от последните местни избори. „Зелено движение” бе част от Местната коалиция „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ-ОБЕДИНЕНИЕ(ДА БЪЛГАРИЯ,ДСБ,Зелено движение)(СЪЮЗ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ,ДВИЖЕНИЕ БЪЛГАРИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ), а новоизбраният председател на листата Деян Пейчев бе кандидат за общински съветник. Другото популярно лице е Христо Георгиев от велогрупа „Разград”, като и Пейчев – с  активна гражданска позиция по множество въпроси, най-вече свързани с екологията, но не само.

Учредителите на новата партия са седмина, с тайно гласуване 6 от тях избраха Деян Пейчев да е техен лидер, а един подкрепи Христо Георгиев. За ковчежник бе избрана Катя Андреева.

На учредителното събрание присъства съпредседателят на коалиция „Демократична България” и на „Зелено движение” Владислав Панев. Той поздрави разградската структура на коалицията за най-високия в страната в процентно отношение резултат на местния вот – 18,49% и има сериозно присъствие в местната власт.  Впечатли се, че на учредяването вижда предимно млади хора. Припомни, че тази година е изключително важна за коалицията тъй като през март-април догодина предстоят парламентарни избори, за които трябва политическата сила да се подготви.

Новите политици получиха подкрепа и от коалиционните си партньори от местните избори, гости на учредителното събрание бяха: заместник-кметът от Демократична България Милена Орешкова, общинските съветници Иво Димитров и Огнян Обрешков, както и други кандидати за общински съветници от десните и симпатизанти.

Новоизбраният лидер е на 34 години, компютърен специалист, има едно дете. Основната му лична кауза, особено актуална след последните пътни инциденти в Разград, е да се преразгледа правилно ли са поставени пешеходните пътеки в града, тези, които са на възлови места, да се повдигнат – като пътеката, където се пресичат „Априлско въстание” и „Бузлуджа” – а всички пътеки да бъдат по-добре осветени. Поддържане на велоалеите и местността „Пчелина” са сред другите приоритети на учредителите на „Зелено движение”.

One Reply to “Седмина учредиха „Зелено движение” в Разград”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *