СДВР: Няма задържани след вчерашния протест

“Няма задържани и арестувани при снощния протест”. Това обяви по време на брифинг гл. инспектор Красимира Стоядинова от отдел „Охранителна полиция“ в СДВР.

Част от протестиращите останаха отново на пътното платно. Отказаха да се махнат от пътя, даже призоваха множеството да ги подкрепи. Недоволните докараха пейки, кашпи и други паркови елементи. Няма как да минат линейки през протеста. Започнаха да събират камъни и други неща, които се канят да ги използват срещу нежелани на техния протест”, поясни тя.
Тя отбеляза, че там е имало  изключително много жени, което е ограничило и възможностите на полицията да използва физическа сила спрямо тях. В днешния ден предстои да продължим опитите за диалог с протестиращите с цел да  възстановим обществения ред и движението на моторни превозни средства по пътното платно. Гл. инспектор Красимира Стоядинова отново припомни категоричната позиция на полицията:
Уважаваме правото на протест на всички хора, но същевременно призоваваме тези протести да бъдат мирни, съобразени със законовите разпоредби и да не пречат на свободното придвижване на останалите граждани.
И тази сутрин възлови кръстовища в София осъмнаха барикадирани. Орлов мост е барикадиран с пейки, палети, палатки. Протестиращите пропускат колите със специален режим. Блокирано е кръстовището и при Ректората.
Палатки има и пред Министерски съвет, но те са изместени на тротоара при Партийния дом и засега не пречат на движението.

Източник: www.dariknews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *