Сводниците от Силистренско отново в ареста – разпореди Окръжен съд-Разград

Днес състав на Окръжен съд Разград уважи частните протести на прокуратурата и измени наложените от Районен съд Разград мерки за неотклонение на двама мъже от силистренското село Бабук, разследвани за склоняване към проституция и трафик на жени. Това съобщиха от пресслужбата на Окръжен съд-Разград.

Първоинстанционният съд на 16 август наложи на обвиняемия Дамян П. мярка за неотклонеие „Домашен арест”, а на племенника му Александър А. – „Парична гаранция” в размер на 10 000 лева.

Прокурорът от Окръжна прокуратура от своя страна поддържаше простестите на колегата си от Районна прокуратура и искаше най-тежката мярка „Задържане под стража”. Мотивите за това бяха, че има опасност обвиняемите да се укрият, да извършат ново престъпление, да въздействат на свидетелките по делото, както и да упражнят върху тях физическа или психическа принуда.

Според въззивната инстанция има събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че двамата обвиняеми са съпричастни към престъпленията, за които са привлечени. Деянията се характеризират с висока степен на обществена опасност и морална укоримост. За всяко от тези престъпления се предвижда наказание „Лишаване от свобода” от 3 до 10 години.

Разградският окръжен съд намира, че са налице всички предпоставки за вземане на най-тежката мярка „Задържане под стража”. Действително по-възрастният мъж – Дамян П. е бил осъждан 4 пъти, но реабилитиран, и макар да има постоянен адрес и да се грижи сам за трите си деца, определената от съда мярка ще осигури законосъобразното протичане на досъдебното производство.

По отношение на по-младия обвиняем – Александър А, съдът констатира, че същия е с чисто съдебно минало, но от събраните на досъдебното производство доказателства се установява наличието на реална опасност да извърши престъпление.

Определенията на Окръжен съд Разград са окончателни и не подлежат на обжалване.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *