Санкции за 16 абитуриенти за шумни клаксони и висене от коли

16 абитуриенти са санкционирани за безотговорно си поведение на пътя – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Между 11.30 и 13.00 часа на 26 февруари в Разград по улица „Дунав“ служители на РУ-Разград засичат колона от 12 автомобила, чиито водачи „надуват“ клаксони и вдигат шум. След установяването им, вилнеещите са глобени с актове за нарушение на чл.30 от Закона за движение по пътищата. Всички са ученици в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“.

Малко преди това по улица „Камчия“ в Разград от служители на „Пътна полиция“ са установени два автомобила „БМВ“, шофирани от двама 18-годишни възпитаници на ПГИ „Робер Шуман“. Колите са временно спрени от движение до отстраняване на техническия им проблем – липсващи елементи от шумозаглушителните системи. Водачите са санкционирани за нарушения по чл.139, ал.1, т.1 от Закона за движение по пътищата. Глобен е и пътник в единия от автомобилите, който висял опасно през шибидаха на колата – нарушение по чл.137, т.1 от Закона за движение по пътищата.

Служителите на „Пътна полиция“ засекли и 18-годишна водачка на „Фолксваген Голф“, която използвала клаксон по бул. „Априлско въстание“, без обстоятелствата да го налагат. Ученичката от ПГПЧЕ е санкционирана с фиш за нарушение по чл.30 от Закона за движени по пътищата.

Незабавно са проведени срещи с директорите на съответните учебни заведения в Разград. Проверките ще продължат, като ще бъдат използвани и необозначени служебни автомобили, и снимков материал.

От полицията излизат с призив към абитуриентите:

“Уважаеми абитуриенти, продължавайте да показвате радостта и вълнението си от предстоящото завършване, но РАЗУМНО! Без да застрашавате своя собствен и този на другите живот. Наблюдават се автомобили, през чиито странични прозорци висят момичета и момчета, буквално без да се държат никъде, хванали смартфони и заети със селфита!

Вчера установените нарушители бяха 16. Дано утре да са по-малко или въобще да няма! Работата на полицията не е „да ви стъжни” бала, а да ви опази живи и здрави, защото животът ви тепърва започва!”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *