Русенски депутат иска от регионалния министър сигнализация за колчетата на пътя Русе – Разград

Народният представител от ПП-ДБ от Русенски избирателен район Иван Белчев е отправил питане до регионалния министър Виолета Коритарова във връзка с поставянето на ограничителни колчета на пътя Русе – Разград с цел ограничаване на неправилното изпреварване.

Според Белчев с поставянето на колчетата възникват сериозни проблеми и е необходимо, за да не се създават рискови ситуации на пътя, да бъдат предприети мерки за подобряване на ситуацията. Ето какви са предложенията на народния представител:

  1. Поставяне на ясни и видими предупредителни знаци преди участъците с ограничителни колчета, особено на завои. Това да се случва преди поставянето на колчетата, с не 6 месеца след това.
  2. Червена маркировка на непрекъснатата линия, която да увеличи вниманието на водачите към тези участъци.
  3. Осигуряване на правилно разположение на колчетата, така че да са точно на непрекъснатата линия и да не навлизат в лентата за движение.
  4. Редовен мониторинг и поддръжка на ограничителните колчета, за да се гарантира, че са в добро състояние и не представляват заплаха за безопасността на движението. Това включва освен замяна на счупените колчета, но и почистване на светлоотразителните елементи или тяхната подмяна.
  5. Допълнителни светлоотразителни елементи преди първото колче. Подходящи биха били светлоотразителни кабари (С15). Важна мярка за засилване на вниманието през тъмната част на денонощието.

Според Белчев предприемането на тези мерки ще намали риска от пътно-транспортни произшествие и ще подобри безопасността на движението по пътя Русе-Разград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *