Росица Калинова от Кубрат и Социалната дирекция в Исперих с награди от първите награди “Социален работник на годината”

Росица Калинова от Дирекция „Социално подпомагане“ – Кубрат бяха отличени на първите годишни награди на Агенцията за социално подпомагане „Социален работник на годината 2023“ – съобщиха от Регионална дирекция “Социално подпомагане”-Разград.

Росица Калинова е номинирана от колегите си в Агенцията за социално подпомагане и получи награда в категория „Директор на дирекция „Социално подпомагане“. Тя й бе връчена от г-н Искрен Арабаджиев, заместник-председател на Комисията по труда, социалната и парламентарната комисия в Народното събрание.

“Г-жа Калинова е един от малкото ръководители в системата, които благодарение на високия си професионализъм, организационни и лидерски умения, на изградените коректни взаимоотношения с органите на местната власт и общността успява да изгради и утвърди доброто име на дирекцията. Принципна, с високи изисквания и чувство за справедливост. Убеден застъпник на принципа, че няма неразрешими проблеми.” – Това бяха мотивите за номинацията.

Още един приз, но не персонален, а колективен, пристигна в Разградска област. Дирекция “Социално подпомагане”-Исперих бе една от десетте отличени дирекции за работа на първа линия при природни бедствия и друг извънредни ситуации. За добрата си работа по време на бедствието в Лъвино миналата година социалната дирекция в Исперих получи едно от красивите тематични пана, изработени от екипа и потребителите на Дома за стари хора “Венета Ботева”-Велико Търново.

Официалната церемония за връчване на първите Годишни награди “Социален работник на годината 2023” се проведе на 19 март – Световния ден на социалната работа в гр. София.

Приветствия произнесоха домакинът на церемонията д-р Надя Танева – изпълнителен директор на АСП и министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова.

Гости на празника бяха също така заместник-министърът на труда и социалната политика г-н Николай Найденов, депутати от парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика, г-жа Кристин Де Бройн, представител на УНИЦЕФ за България, главен комисар Атанас Илков, директор на главна дирекция „Национална полиция”, ръководители на множество агенции, представители на синдикатите и мн.др.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *