РИК регистрира първите кандидат-депутатски листи

Движение на непартийните кандидати и Партия „Възраждане” са първите политически сили с регистрирани в Районната избирателна комисия кандидат-депутатски листи за парламентарните избори на 4 април. Те са подали заявления днес, а са регистрирани на заседанието на РИК тази вечер.

Движение на непартийните кандидати е политическа сила, учредена в края на миналата година от бившия депутат от „Атака” Минчо Христов. В Разград тя регистрира листа от двама кандидат-депутати, които не са публично известни – Константин Стойков Илиев и Виктор Бончев Николов.

Седемчленна е листата на Партия „Възраждане” на Костадин Костадинов. Както и на изборите през 2017 г. тя се води от Ивайло Хъневски, втора и водачката на антиправителствените протести от лятото на 2020 г. фризьорката Мариана Георгиева, трети е Пламен Петров, на четвърта позиция – Албена Илиева, на пета – Павлина Цонева, на шеста – Антон Атанасов, на седма – Георги Георгиев.

На заседанието си тази вечер РИК е назначила съставите на секционните избирателни комисии в oбщините Кубрат и Цар Калоян.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *