РИК обяви график за предварително гласуване по общини, някои дати вече са отминали

Районната избирателна комисия започна провеждане на демонстрационно пробно гласува по общини. Графикът по населени места е обявен на сайта на РИК вчера, като справка показва, че някои от датите са отминали. Според графика се предполага, че в събота е имало пробни гласувания в Синя вода, Лозница, Бели Лом и Веселина.

От графика става ясно, че в общините Лозница, Завет, Исперих, Цар Калоян и Самуил пробните гласувания са през тази седмица, а в Община Разград – през следващата.

Пълният график без община Кубрат може да видите ТУК.

От пресцентъра на община Кубрат днес разпространиха графика за общината. Според него машината за пробно гласуване в град Кубрат ще бъде поставена на площад „Възраждане“ пред читалището в общинския център на 5-ти ноември /петък/ от 09.00 до 12.00 часа. Пробно гласуване с машина ще могат да направят в същия ден /5-ти ноември/ и жителите на село Задруга от 13.00 до 14.30 часа пред Кметството, както и жителите на село Бисерци пред читалище „Стефан Караджа“ от 15.00 до 17.00 часа.

На 6-ти ноември /събота/ пробно ще могат да гласуват и жителите на селата Мъдрево, Севар и Беловец. Жителите на Мъдрево ще могат да упражнят пробно правото си на вот с машина от 09.00 до 11.30 часа пред читалището, в Севар – пред местното Кметство от 12.00 до 14.30 часа, в Беловец – от 15.00 до 17.00 часа пред сградата на местното Кметство. За останалите населени места в общината ще бъде оповестен допълнителен график за демонстративно машинно гласуване за 9-ти /вторник/ и 10-ти ноември /сряда/ 2021 година.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *