РЗИ-Разград: 571 жители на Лудогорието са под карантина, няма заразени с COVID-19

Д-р Анатоли Стойнов

Към днешна дата жителите на Разградска област, които са под карантина, са 571. Това съобщи за Разград24/7 заместник-директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Анатолий Стойнов.

По думите му обаче тази цифра се променя ежедневно, тъй като нови хора се завръщат от чужбина, а на други им изтича карантинният период.

Той увери, че потвърдени проби за Коронавирус в региона няма, не успя да съобщи колко общо са изпратени за изследване във Варна, но каза, че броят на пробите се увеличил след първоначалната цифра от 4.

Пред Разград24/7 д-р Стойнов отрече пълзящите из региона слухове за наличие на зараза в Разград и в Кубрат, категоричен бе, че ако такъв случай се появи, здравната инспекция ще го оповести своевременно.

Д-р Стойнов обясни още, че във връзка с потвърдените случаи на депутата д-р Хасан Адемов и съпругата му, не се наблюдават контактни лица в Исперих, тъй като народният представител е проявил симптоми, когато вече е бил в София на 30 март и тогава си е направил проба. Смята се, че докато е бил в Исперих, не е бил болен.

5 Replies to “РЗИ-Разград: 571 жители на Лудогорието са под карантина, няма заразени с COVID-19”

  1. Че откъде знаят, като не са тествалали всички? Трябва да не си наред, ако стигнеш до подобен извод, при условие, че имаш 4 теста….

  2. Искам да попитам тестовете за коронавируса платени ли са или безплатни, защото разбрах, че в Разград искат пари за тестовете , бърз – 30 лв. , пълен основен тест – 100 лв.

  3. От Рзи само отбиват номера, имитират дейност. Пълно безхаберие !

  4. според мен рзи даже не взима отношение на вапроси касаещи граждани с епидемията. Намирам се в русия наскоро говорих с директорката че не мога да се явя на телк тай като сам с хроночни заболявания тя дори не искаше да ми садеиства..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *