Рецидивист с 13 присъди откраднал лаптоп от Икономиката, остава в ареста

Прокуратура

47-годишният Сергей Я. е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, след като състав на Разградския районен съд е уважил искането на Районната прокуратура в града. Това съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.

Мъжът е бил привлечен към наказателна отговорност за кражба на компютър от Професионалната гимназия по икономика „Роберт Шуман“ в Разград, като престъплението е извършено в условията на опасен рецидив.

Кражбата на преносимия компютър е била извършена в периода от 3 до 6 април тази година чрез разрушаване на прегради, направени за защита на имот, с намерение противозаконно да го присвои. Стойността на компютъра е 350 лева.

47-годишният Сергей изтърпял поредната си присъда и излязъл от затвора на 10 януари тази година. Осъждан е 13 пъти, а общият му престой по затворите за изтърпяване на ефективни наказания е 20 години.

Определението на Разградския районен съд, с което е взета мярката за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *