Рецидивист от Исперих в затвора за 10 месеца заради източени от чужда сметка 140 лева

Разградският окръжен съд одобри подписано между Окръжна прокуратура Разград, обвиняемия и неговия адвокат споразумение, с което подсъдимият Янко С. от Исперих се призна за виновен в това, че е използвал платежни инструменти без съгласието на титуляра. Това съобщават от пресслужбата на съда.

На 16.09.2019 г. в Исперих, в условията на продължавано престъпление, Янко използвал кредитна карта VIZA CLASSIC и дебитна карта MASTERCARD, без съгласието на собственичката им, като изтеглил последователно суми на обща стойност 140 лева, които изхарчил за собствени нужди.

Съдебният състав се запозна с изготвеното споразумение и след като намери, че то не противоречи на закона и морала, го одобри. На съдът бяха предоставени и доказателства, че подсъдимият вече е възстановил изтеглената сума на пострадалата. Така Разградският окръжен съд прекрати наказателното производство срещу 25-годишния исперихчанин, който прие да изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 месеца при първоначален строг режим.

Янко С. е с начално образование, безработен и осъждан. В съдебната зала той заяви, че разбира това, в което е обвинен, признава се за виновен и съжалява за това, което е направил.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *