Ремонтираната по европроект детска ясла „Звездици“ бе открита днес

Първият обект, обновен по проект „Ремонт, обновяване на материално-техническата база и мерки за енергийна ефективност в образователните институции на територията на гр. Разград“, бе открит днес.

„Това е началото на поредица от такива мероприятия, вследствие на които образователната инфраструктура в Разград ще придобие съвременен европейски вид“ – заяви в приветствието си към гостите на церемонията Кметът Бояджиев. Общо 12 са обектите на интервенция по този проект с общо финансиране 9 897 137,19 лв. През следващите седмици предстои официалното откриване и на останалите. Пътят за реализацията на проекта включваше емоции, напрежение и най-много труд, но резултатът е още по-хубав вид на местата, където предимно преминават първите 7 години от живота за нашите деца и внуци – допълни кметът.

Г-н Бояджиев пожела на персонала на яслата детското заведение да се превръща в още по-притегателен център за родителите.

Той анонсира, че Община Разград ще продължи работата по още проекти, вследствие на които градът ще става все по-хубав.

Част от церемонията по откриване на обновената детска ясла бе водосвет, отслужен от отец Дмитрий Терзи.

Лентата прерязаха Кметът Денчо Бояджиев и директорът на Детска ясла „Звездици“ Нина Иванова, помагаха им четири момичета от ДТШ“Хорце“ към ЦПЛР ЦРД и двама малки възпитаници на детската ясла – Искра и Борис от група „Мечо Пух“.

Именно от стаята на тази група започна и обиколката на Кмета Денчо Бояджиев и заместниците му Добрин Добрев и Милена Орешкова вътре в яслата.

Гости на събитието бяха и заместник областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов.

Подобект „Реконструкция и обновяване с мерки за енергийна ефективност на детска ясла „Звездици““ бе с изпълнител на строителните дейности фирма „САВ-Разград“ ООД, а строителният надзор се извършваше от “Агенция Стройконтрол – ВТ” ЕООД, гр. Велико Търново. В детската ясла е извършено топлинно изолиране на външни стени и таванска плоча, подменена е старата  дограма с нова PVC, реконструирана е отоплителната инсталация. Извършено е вътрешно реновиране на помещенията, включващо мазилки, шпакловки, бояджийски работи, подмяна на настилки. Дворното пространство е възстановено и рехабилитирано, с монтирани нови съоръжения за игра. Подменени са тротоарните настилки около сградата и е изградена достъпна архитектурна среда. Общата стойност на строително ремонтните работи бе 564 210,70 лв. без ДДС.

Проектът се финансира по ОП”Региони в растеж”.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *