Реми за “Лудогорец” в Исландия

Лудогорец направи 1:1 в първия мач от II предварителен кръг на Лига Европа срещу Валур – съобщава клубният сайт. Реваншът е след седмица в Разград. Домакините откриха резултата в началото на мача чрез Петри. Анисе изравни в даденото от рефера продължение на срещата. Лудогорец имаше тотално превъзходство през целия мач, като пропусна куп положения пред противниковата врата.

Валур откри резултата в 11-ата минута домакините изпълниха странично хвърляне от Ласе Петри.Топката бе изчистена от Антон Недялков напред, но Омарсон се пребори и я свали вдясно отново за Петри. Датският полузащитник си нагласи топката на десния крак и с топовен удар прати топката във вратата на Пламен Илиев, който бе заел позиция за центриране и не успя да спаси. Лудогорец опита мигновено да изравни резултата, а Жоржиньо тръгна през центъра и стреля с десния крак, но ударът бе слаб и неточен. Последва комбинация между Кешеру и Сисиньо вдясно, но центрирането на бразилския краен бранител на „орлите” бе изчистено в ъглов удар. След него Чибота пусна по земя към дъгата за Яцек Горалски, а ударът на полския опорен халф бе спрян от бранител на исландците, а топката изчистена далеч напред. След четвърт час игра Жоржиньо напредна отдясно, а защитата на Валур проспа да се дръпне от засадата. Острието на „орлите” напредна отдясно и се опита да подаде към Чибота, но Омарсон изби в корнер. След него пък Кешеру се оказа сам във вратарското наказателно поле, но ударът му с глава бе неточен. В 18-ата минута Жоржиньо продължи с добрата игра по десния фланг. Халфът влезе в наказателното поле и бе задържан, но комбинира с Кешеру. Нападателят отправи удар с левия крак, но топката профуча край левия страничен стълб на Антон Ейнарсон. Три по-късно Лудогорец имаше удобен шанс да изравни след пряк свободен удар, но ударът на Кешеру прелетя над напречната исландска врата. В рамките на три минути – между 28-ата и 31-ата, Лудогорец получи два жълти картона след леки фаулове. Декорирани бяха Сисиньо и Абел Анисе. В 33-ата минута бранителят Рафаел Фостър стреля великолепно от свободен удар, но стражът Ейнарсон с плонж изби в ъглов удар. След него пък Чибота не пласира добро центриране и опитът за гол на Лудогорец поне в тази атака приключи. Миг по-късно пък Мавис Чибота финтира по елегантен начин Ивар Йорн Йонсон, но последвалият шут бе неточен и не затрудни исландския страж на Валур.

Натискът на разградчани се засилваше все повече и повече, като действията се развиваха по двата фланга на терена, ала исландската защита стоически издържаше на опитите за гол. В последната минута от добавеното време Клаудиу Кешеру изведе отлично Мавис Чибота в наказателното поле и стреля, но конгоанецът не успя да изравни.

Две минути след старта на втората част Мавис Чибота пробва да застраши вратата на Валур, но Ейнарсон изби встрани, за да предотврати сигурен гол във вратата си. В 51-ата минута Мавис Чибота получи пас фронтално, а Омарсон го препъна, но топката продължи за Кешеру. Румънецът отправи силен удар, но неточен. След час игра Сисиньо бе видян вдясно и центрира прекрасно за Жоржиньо. Той стреля с глава, а топката прелетя плашещо близо край вратата на Валур. Това принуди пък Стойчо Стоев да извърши първа смяна в мача, пускайки Вандерсон на мястото на Мавис Чибота. В 66-ата минута именно резервата Вандерсон се оказа на добра позиция в наказателното поле на исландците, но от крака на бранител на Валур топката бе изчистена напред. Шест по-късно пък Сисиньо отново подаде добре топката в наказателното поле, а Кешеру отправи удар с глава, но топката премина на сантиметри край страничния стълб на Валур. Румънецът имаше претенции за ъглов удар, но реферът отсъди аут. Малко след това резервите Вандерсон и Якуб Швиерчок комбинираха, а полският стрелец се завъртя край Сигурбьорнсон и отправи удар, но Ейнарсон в крайна сметка улови. 85 секунди по-късно пък Кешеру стреля от воле след подаване отдясно на Сисиньо, но топката отново не намери очертанията на вратата на Валур. В първата минута от добавеното време Вандерсон комбинира на два пъти страхотно със свои съотборници на двойно, а накрая центрира успоредно по земя към Кешеру, но румънският национал бе закъснял с придвижването си и гол не последва за българския тим. Все пак в 91-ата минута Лудогопец изравни резултата в Рейкявик. Включилият се страхотно Вандерсон центрира отляво за Абел Анисе, а мадагаскарският национал бе оставен непокрит и отблизо с глава прати топката в мрежата.

ВАЛУР – ЛУДОГОРЕЦ 1:1

1:0 Петри (11)
1:1 Анисе (92)

ВАЛУР: Ейнарсон, Сварсон, Омарсон, Сигбьорнсон, Йонсон, Ингварсон (67 –
Сигурдсон), Хедлунд, Петри, Барталстову, Халдорсон (71 – Ериксон),
Педерсен (86 – Ингасон)

ЛУДОГОРЕЦ : Илиев, Недялков, Терзиев, Форстър, Сисиньо (88 – Лукоки),
Баджи (70 – Шверчок), Горалски, Анисе, Жоржиньо, Чибота (61 –
Вандерсон), Кешеру

Снимка: www.ludogorets.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *