Рейхан Вели в Инициативния комитет на партията на Цветанов

Бившият независим общински съветник в местния парламент в Разград Рейхан Вели е разградският представител в Инициативния комитет за учредяване на партията на Цветан Цветанов Републиканци за България. Обявяването на 89-членния Инициативен комитет бе днес в НДК в столицата, а учредяването на ПП”Републиканци за България” ще е следващата седмица.

Рейхан Вели бе един мандат общински съветник – 2015-2019 г. Като областен председател на Народна партия Свобода и достойнство той влезе в местния парламент с листата на Реформаторския блок, след по-малко от година обаче бе изключен от групата на десните, стана независим съветник и до края на мандата гласуваше с групата на тогава управляващите от ГЕРБ. На последните местни избори бе кандидат за общински съветник в листата на ГЕРБ от гражданската квота, но на неизбираемо място и остана извън местния парламент. За Разград24/7 Рейхан Вели уточни, че досега е членувал само в една партия – НПСД, но я е напуснал миналата година преди местните избори. Споделя политическите възгледи на Цветан Цветанов, затова е приел предложението да е сред учредителите на Републиканци за България. Заяви, че подобни предложения са получили и бивши членове на ГЕРБ в Разградско, но няма информация дали са ги приели. Осъзнава, че най-вече заради краткото време до парламентарните избори ще е необходимо бързо да се създадат партийни структури в региона, но е готов да се справи с това предизвикателство.

На събитието, на което бе обявен Инициативният комитет, бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че „Републиканци за България“ е проект, в който всичко ще бъде прозрачно. Той ще обедини всички дясно мислещи български граждани и ще отстоява евроатлантическата посока на страната. Цветанов даде заявка, че това е проект на експерти, а не проект за лидерство. „Защото ние сме отбор. А отборът не е един човек, отборът сме всички ние“, подчерта той. Заявката на „Републиканци за България“ е да обедини всички етноси, за да се преодолее разделението, което се забелязва в последните години. „Днешната институционална криза, противопоставеност, липсата на реален политически дебат, липсата на експертиза показват, че повече от всякога страната ни се нуждае да защити единствения възможен път – евроатлантическия. И няма съмнение, че това е най-доброто за държавата“, посочи Цветанов. Сред членовете на Инициативния комитет са: бившият председател на комисията по външна политика в парламента от ГЕРБ Джема Грозанова, бившият кмет на Видин Огнян Ценков, бившият областен управител на Видин Албена Георгиева, един от учредителите на ДСБ – д-р Румен Динев, журналистът и водещ на предаването „Вяра и общество“ по БНТ Горан Благоев, криминалният психолог Тодор Тодоров, Константин Иванов – който по време на пандемията около коронавируса стана популярен с инициативата си за насърчаване на детското четене „Разказвачът на приказки представя“, легендарният щангист Благой Благоев, който от дълги години живее в Мелбърн и е представител на българската общност там, оперният певец в Кьолнската опера Георги Пандуров и други.

Снимки: www.topnovini.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *