Резултатите от полицейската операция: 109 пътни нарушения, разкрита кражба на пари от кметство, арестуван сводник и двама наркомани

109 пътни нарушения, разкрита кражба на пари от кметство, арестуван сводник и двама наркомани – това са накратко резултатите от специализирана полицейска операция, проведена днес в Разград  под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград. Тя бе насочена към противодействие на конвенционалната престъпност и намаляване на пътнотранспортния травматизъм – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Изградени бяха 5 контролно-пропускателни пункта на входно-изходните артерии на града. На територията на областния център работиха четири мобилни групи. Общо 92 полицейски служители с 22 автомобила участваха в операцията.

В хода на операцията бяха проверени 515 лица и 353  моторни превозни средства. Установени са 109 нарушения по Закона за движение по пътищата. Връчени са 6  наказателни постановления и 132 електронни фиша.

По време на операцията са проверени 42 обекта – заведения, автоморги, заложни къщи, игрални зали и др.

Проверени и профилактирани са 22  лица от криминалния контингент и лица с наложени мерки за неотклонение.

Задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР са 4 лица – едно  за извършена кражба на пари от сградата на кметството в с.Бели Лом, едно с  повдигнато обвинение за сводничество и 2 лица за притежаване на наркотични вещества.

Проведени са процесуално-следствени действия по доказване на престъпната дейност на задържаните лица – претърсвания на два имота, обиски и изземвания, разпити на 9 свидетели и едно обвиняемо лице.

По време на специализираната полицейска операция е образувано едно бързо производство за престъпление по чл.195 ал.1 т.4  от НК и едно досъдебно производство за престъпление по чл.354а от НК, по което процесуално-следствените действия продължават.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *