Редуцираха събитията за Деня на народните будители

Разград

Във връзка с увеличения брой на случаи на COVID-19 в община Разград и съобразно стриктното прилагане на противоепидемичните мерки, разпоредени с решения и заповеди на Министерството на здравеопазването и Областния щаб с борба с коронавируса, Община Разград извърши промени в предварителната програма за отбелязване на 1 ноември – Деня на народните будители. Това съобщават от пресцентъра на местната управа.

Няма да се проведат част от събитията на закрито и с очаквано по-голямо присъствие на граждани.

Така първата празнична изява бе връчването на наградите на името на Никола Икономов, което се случи днес след решението на сесията на Общинския съвет.

Утре, 28 октомври, в 17,00 ч. в ХГ“Проф. Илия Петров“ ще бъде подписан Протокол между Община Разград и Съюза на българските писатели за учредяване на Национална награда за драматургия на името на Антон Страшимиров.

Част от събитията, посветени на Деня на народните будители, трябваше да са и Страшимировите театрални вечери. Предварително обявената изложба и двата спектакъла на Театрално-музикален център-Разград в Общинския културен център – на 29 октомври от 19,00 ч. – „Търновската царица“ и на 30 октомври в същия час – „Спешно отделение“ – няма да се състоят.  Зрителите, закупили билети за театралните постановки на 29 и 30
октомври, могат да върнат билетите на касата на ТМЦ-Разград. Страшимировите театрални вечери ще се проведат, когато позволи епидемиологичната обстановка.

От програмата за Деня на народните будители отпада и концертът на църковния хор и хор „Железни струни“ в същия ден, както и детският образователен спектакъл „Магическо училище“.

Остава в програмата обаче церемонията по поднасяне на венци и цветя пред къщата музей на Станка и Никола Икономови от 11,30 ч. на 1 ноември, неделя. Събитието също ще бъде съобразено с противоепидемичните мерки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *