Разследват още 11, представили неверни декларации пред КПП-тата, най-много са от Веселец

Единадесет производства са образувани на 23 април в ОДМВР-Разград след проверка на декларации, оставени на КПП през великденските празници. Седем от тях са бързи, а четири – досъдебни.

Досъдебно производство е започнато срещу 37-годишен мъж от Разград за това, че на 20 април е декларирал неверни данни, за да премине през пропускателния пункт. Мъжът посочил като неотложна причина за пътуване, че местоработата му е в село Гороцвет, община Лозница.

Досъдебно производство е образувано срещу 69-годишен мъж от търговищкото село Момина, който на 17 април в декларацията си посочил, че работи за фирма в село Дянково и така преминал през КПП-то.

Досъдебно производство е отпочнато срещу 46-годишна жена от Търговище, която на 20 април вписала в декларацията си за пътуване месторабота в град Разград.

Досъдебно производство е образувано срещу 37-годишен мъж от Търговище, който на 17 април посочил като неотложна причина за пътуване, че работи в разградска фирма.

На 20 април 44-годишен мъж от заветското село Веселец декларирал, че работи за фирма в Разград, за да премине пропускателния пункт.

Бързо производство е започнато срещу 43-годишна жена от лознишкото село Синя вода, която на 20 април посочила в декларацията, че работи в заведение за дюнери в Разград.

23-годишен младеж от заветското село Веселец декларирал на 20 април, че работи в строителна фирма в Разград.

43-годишен мъж от село Стражец подал на 20 април декларация, в която посочил, че има трудови правоотношения в село Каменар. 50-годишен мъж от Разград посочил в декларацията си от 20 април, че работи в село Балкански.

Обстоятелството, че „работи в дистрибуторска фирма“ послужило като основание 49-годишен мъж от Разград да премине през КПП на 20 април.

Бързо е производството и срещу 44-годишен мъж от село Веселец, който на 20 април представил декларация с вписана месторабота в Разград.

Заради посочените неверни данни, срещу всички тях се водят разследвания за престъпления по чл.355, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс, според който за нарушаване на наредба, издадена против разпространението на заразна болест, санкцията е лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 до 50 000 лева.

С това засечените с неверни декларации, представени пред КПП-тата, стават 16, като интересен факт е, че най-много са от заветското село Веселец – трима от вчера и още двама от предходни дни.

One Reply to “Разследват още 11, представили неверни декларации пред КПП-тата, най-много са от Веселец”

  1. Da razsledvat samo horata sa si s nujdite za pıtuvane a te se boryat za çin prostaci mafiotska korumpirana dırjava. Korupciyata prodıljava za milioni nyama zakoni za kokoşka nyama proşka jal za bedniyat jalık narod

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *