Разследват още четирима, представили неверни декларации пред КПП-тата

Четири производства са образувани в ОДМВР-Разград след проверка на декларации, оставени на КПП през великденските празници – съобщават от пресцентъра на институцията.

Бързо производство е започнато срещу 45-годишен мъж от Разград за това, че на 17 април е декларирал неверни данни, за да премине през пропускателния пункт. Мъжът посочил като неотложна причина за пътуване, че е в трудови правоотношение с фирма извън населеното място.

Досъдебно производство е образувано срещу 30-годишен мъж от търговищкото село Здравец, който на 17 април в декларацията си посочил, че работи за разградска фирма и така преминал през КПП-то.

На 20 април двама мъже на 32 и 24 години от заветското село Веселец декларирали, че работят за една и съща фирма в Разград, за да преминат пропускателния пункт. Заради посочените неверни данни, срещу всички тях се водят разследвания за престъпления по чл.355, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс, според който за нарушаване на наредба, издадена против разпространението на заразна болест, санкцията е лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 до 50 000 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *