Разпределиха съставите на секционните комисии, от “Български възход” не пратиха представител на консултациите

Заместник-кметът Добрин Добрев откри и ръководи консултациите за сформиране на съставите на секционните комисии за парламентарните избори на 2 април – съобщават от пресслужбата на местната управа. Консултациите се проведоха днес, в тях участваха представители на 6 от 7-те политически сили с парламентарни групи в 48-мото Народно събрание, отсъстваха от „Български възход”, като в случай, че не представят писмени предложения за свои представители в комисиите до 25 февруари, местата им ще бъдат преразпределени между останалите партии.

584 човека ще работят в секционните комисии в Община Разград, общият им брой е утвърден с решение на РИК-Разград, с друго решение на комисията са разпределени и ръководните постове. 54 от комисиите са от по 9 члена, а останалите 14 – по 7. Така Коалиция ГЕРБ-СДС има 57 ръководни и 73 редови места, общо – 130; Коалиция „Продължаваме Промяната” – 45 ръководни и 61 редови, общо 106; Партия ДПС – 31 ръководни и 45 редови, общо 76; Партия „Възраждане” – 23 ръководни и 45 редови, общо 68; Коалиция „БСП за България” – 21 ръководни и 47 редови, общо – 68; Коалиция „Демократична България-обединение” – 17 ръководни и 51 редови, общо 68; Коалиция „Български възход” – 10 ръководни и 58 редови, общо 68.

По предложение на г-н Добрев бе постигнат консенсус по отношение на разпределението на ръководните места – по 19 председатели, заместник-председатели и секретари ще имат от ГЕРБ-СДС; по 15 от трите поста – от ПП; по 10 председатели и зам.-председатели, както и 11 – секретари – от ДПС; „Възраждане” ще имат по 8 председатели и зам.-председатели и 7 секретари;  БСП за България – по 7 от трите вида ръководни постове; ДБ – по 6 председатели и секретари, както и 5 заместник-председатели; БВ – по 3 председатели и секретари, както и 4 зам.-председатели. Направено бе и конкретното разпределение по комисии.

Участниците в консултациите постигнаха консенсус и по отношение на разпределението на ръководните постове и съставите на 3 подвижни секции, на секцията в МБАЛ”Св. Иван Рилски” и в Районна служба „Изпълнение на наказанията”-Разград. Техните състави са 7-членни. ГЕРБ-СДС ще имат 2 председатели, 1 зам.-председател, 1 секретар и 1 редови член; ПП – по 1 от трите ръководни поста и 2 редови; ДПС – по 1 председател и зам.-председател и 3 редови члена; „Възраждане” – по 1 зам.-председател и секретар и 3 редови; БСП за България – 1 председател и 1 секретар, както и 3 редови; ДБ – 1 зам.-председател и 4 редови; БВ – 1 секретар и 4 редови.

Постигнат бе консенсус и по отношение на преразпределение на местата в случай, че от БВ не направят до 25 февруари поименно писмено предложение за полагащия им се брой членове. В този случай от ГЕРБ-СДС ще получат още 2 ръководни – секретар и зам.-председател – и 10 редови поста; ПП – също 2 ръководни – секретар и зам.-председател – и 10 редови; ДПС – 2 ръководни – председател и секретар – и 9 редови; Възраждане – 2 ръководни – председател и зам.-председател – и 9 редови; БСП – 1 ръководен – председател – и 10 редови; ДБ –  1 ръководен – зам.-председател – и 10 редови. Участниците в консултациите се уточниха и по отношение на преразпределението на местата в ПСИК – по 1 ръководно за ГЕРБ-СДС и по едно редово  за ПП; ДПС; Възраждане и БСП.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *