Разград с номинация за „Коледна украса” в конкурса „Кмет на месеца” на Kmeta.bg

Коледно украсеният Разград бе включен в конкурса „Кмет на месеца” на тема „Коледна украса”, който се организира от портала на българските общини Kmeta.bg . съобщават от пресслужбата на Община Разград.

Победителите се определят с онлайн гласуване от потребителите на сайта www.kmeta.bg. Още в първите два дни Разград поведе в класацията за средни общини с над 50% от гласовете.

Вотът е в три категории – големи, средни и малки общини, във всяка има по 5 предложения. Разград е номиниран при средните общини, където конкурентите са: Несебър, Горна Оряховица, Ботевград и Павликени. В аргументацията за номинирането на Разград е акцентирано върху Часовниковата кула, която за пръв път бе включена в коледната украса на града. Един от символите на Разград бе осветен по проекта „Замръзналата Часовникова кула на Разград”, изработен и реализиран от варненската фирма „G&D electro group”. В основата и в най-високата част от каменната конструкция са поставени бляскави сталакмити и сталактити, а между тях се спускат светещи пръчки, имитиращи топене на леда. Дървеният ѝ купол е осветен от син като небето прожектор. Общата инсталирана мощност е 580W, като инсталацията се захранва от уличното осветление. Новост в коледната украса са и четирите елхички от лампички на Лъвов мост и свързващите ги елементи, за пръв път има и коледни фрагменти в острова на кръговото кръстовище в централната част на града, обновени са и други елементи от градската украса. Едновременно с коледната украса на Разград бе изградено и ефектно осветление на три обществени сгради, отново по проект на „G&D electro group” – „ДКЦ-1”, „Български пощи” и НАП. Ефектното осветление ще функционира целогодишно, но за изграждането му бе избран последният месец от годината, за да се превърне в още един нов и красив елемент от създаването на коледна атмосфера в Разград в тези трудни за всички времена                                            .

Гласуването за „Кмет на годината за месец декември” стартира на 15 декември и продължава до 30 декември. Можете да подкрепите Кмета на Община Разград Денчо Бояджиев ето ТУК.

 

 

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *