Разград – сред най-активните в Североизтока при събирането на капачки за детска линейка

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев получи два сертификата за благодарност за участието на местната общност в инициативата за рециклиране на капачки „Аз Вярвам и Помагам“. Те се връчват за персонална ангажираност, социална отговорност и принос за развитието на кампанията за събиране на пластмасови капачки „Аз Вярвам и Помагам“ – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Това стана по време на среща с организаторите за Разград Дочка и Свилен Иванови. Те уточниха, че Разград е сред градовете с най-сериозен принос в тазгодишната кампания, от събраните от Североизточна България над 40 тона капачки за рециклиране 3,6 тона са от жителите на Разград. Това е близо два пъти повече, отколкото преди година.

Капачките се рециклират, целта на кампанията е с осигурените от това средства да се закупи детска линейка.

Сертификатите, които Кметът Бояджиев получи, са два, тъй като съоръженията, в които разградчани събират капачки, са две – до Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ и на пазара в жк „Орел“.

Г-н Бояджиев поздрави Дочка и Свилен Иванови за активната гражданска позиция и ги увери, че и той е съпричастен към тази кауза и събира капачки, както като гражданин в дома си, така и в сградата на Общинска администрация, където и голяма част от служителите се включват в инициативата.

Сертификат за благодарност от сдружение „Аз вярвам и  помагам“ са получили и Дочка и Свилен Иванови, те са ангажирани с кампанията от 2015 г. Първоначално сами са събирали капачките от различни институции, към момента Община Разград осигурява транспортирането на събраните капачки до Варна, както и при напълване на двете съоръжения складира събраните капачки в общинско помещение до обявяване на кампания. За последната кампания в края на април бяха нужни два камиона за превозването на събраните капачки от Разград до морската ни столица.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *