Разград пред бедствено положение и неучебен понеделник

Във връзка с тежката зимна ситуация ръководството на Община Разград обмисля обявяване на бедствено положение и обявяване на 27 ноември, понеделник, за неучебен ден за учениците в общината – съобщават от пресслужбата на местната управа. От сутрешните часове Кметът Добрин Добрев е във връзка с представителите на всички институции, ангажирани с отстраняването на последствията от зимата, извърши оглед и лично на обстановката по улиците на Разград.

Сред основните последствия от тежката зимна ситуация са: 10 населени места в община Разград са без електричество, затворени са всички пътища заради снегонавявания, има множество паднали дървета и клони по шосетата и тротоарите.

Работниците в снегопочистващата в областния град фирма „Уест Солюшънс България“ заедно с работници от общинските предприятия са ангажирани с почистването на улиците. 14 машини почистват снега, а работници от ОП“Паркстрой“ и ОП“Ремонстстрой“ отстраняват падналите клони и дървета на пътните участъци. Приоритетно се почистват: пътя към болницата, към полицията, към пожарната и централните улици. Сред приоритетните участъци са и подходите към социалните услуги – Комплекса за социални услуги за пълнолетни лица с увреждания в Просторно, където няма ток, и Комплекса от центрове за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания.

Община Разград действа в координация и сътрудничество с останалите институции. Оказва се съдействие и на органите на реда, като ОП“Столово хранене“ осигурява термоси с чай на служителите от шестте КПП-та на изходите на общинския център.

След сигнали от граждани Кметът Добрин Добрев установи връзка и с „Топлофикация“, откъдето информираха, че заради проблеми с магистрални електропроводи са аварирали станции на „Топлофикация“, като служителите им работят по отстраняване на авариите.

Община Разград призовава гражданите да не излизат без необходимост, да подават своевременно сигнали за установени проблемни участъци и да почистят пред домовете си.

 

 

 

 

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *