Разград почете Апостола

С кратка тържествена церемония Разград отбеляза с 183-тата годишнина от рождението на Васил Левски. Събитието се проведе в двора на разградското училище, носещо името на Апостола, организираха го ОУ”Васил Левски” и Община Разград. Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Литературно-музикална композиция под надслов „Левски, Апостоле!” представиха деца от Детска театрална формация „Роли Дроли“ и клуб „Млади възрожденци“ към ОУ“Васил Левски“. Тържественото слово произнесе председателят на Общинския комитет Васил Левски” Мирослава Кацарова. Тя припомни значимостта на личността и делото на Васил Левски за българската история, непреходността на заветите му и актуалността на думите му и днес. Словото на Мирослава Кацарова завърши с едноминутно мълчание в памет на Апостола на Свободата.

От името на Кмета Денчо Бояджиев венец поднесоха заместник-кметовете на Община Разград Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров. Цветя поднесе и Председателят на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев.

Венци и цветя бяха поднесени и от: ученици и ръководството на ОУ”Васил Левски”-Разград, от името на Областния управител Гюнай Хюсмен, от името на народния представител Десислава Атанасова, от общински съветници от ГЕРБ, от ВМРО, Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев”, признателни граждани.

Пълен запис на събитието е публикуван на Фейсбук страницата на Община Разград.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *