Разград изгуби талантливо перо и голямо сърце

Коварната пандемия от COVID-19 отне талантливо перо и голямо сърце, туптящо с проблемите на Разград. Тази сутрин битката с болестта изгуби Бонка Цакова.

Тя бе на 71 години, родена в Разград, завършила средното си образование в Английската езикова гимназия в Русе, а висшето – във ВИНС-Варна, специалност „Икономика“. Работи по специалността си в различни  икономически структури, но в по-ново време е известна като дългогодишен директор на  ОП“Паркстрой“ с непрекъснато бликащи идеи да се твори красота в градинките на Разград. Три мандата е общински съветник, активист на БСП, но с критично перо и към проблемите вътре в политическата сила, и в цялата българска, а и конкретно местна политика. Социалната мрежа Фейсбук я направи популярна не само в нейното и следващите поколения, а и сред по-младите разградчани. В постовете си, озаглавени с очарователната дума „леканощници“, тя разказваше изключително интересни и ценни спомени за родния град с препратки и към днешни събития. Бе един от най-големите фенове на „Лудогорец“, подкрепяща, но критична и в тази сфера на многостранните си интереси.

Бонка Цакова оставя да тъжат за нея и да я помнят съпруг, две дъщери, двама зетьове, трима внуци, много колеги, още повече приятели и почитатели на нейните слова по света и у нас.

Погребението й е утре, 12 октомври, от 13,00 ч. в Гробищен парк-Разград.

Поклон пред светлата й памет!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *