Разград е домакин на състезание по откриване на скрити течове

На 11 май в гр. Разград ще се проведе единственото по рода си Професионално състезание по откриване на скрити течове. Това е девето издание на надпреварата, организирана от Българска асоциация по водите заедно със Съюза на ВиК операторите в Република България. Начало на проявата ще бъде дадено в 9:00 ч. в хотел Картоон, ул. „Жеравна“ No 15 в гр Разград – съобщават организаторите.

ВиК-Разград е домакин на състезанието съгласно регламента, според който то се организира на територията на дружеството-победител в предходната надпревара. Като победител в миналогодишното състезание и домакин, „Водоснабдяване-Дунав“ ЕООД – Разград е без право на участие в съревнованието със свой технически екип в съответствие с правилата.

Събитието събира технически екипи на ВиК дружества от цялата страната в търсенето на невидими течове посредством специална апаратура. Трасето, по което се откриват течовете, вече е предварително обследвано и определено. Местоположението, заедно с други детайли по оценяването, се обявяват пред всеки един екип непосредствено преди началото.

„Пред ВиК отрасъла стоят много предизвикателства, но едно от най-сериозните е намаляване на неотчетените водни количества и повишаване на ефективността на дружествата“, каза Иван Иванов, председател на Българската асоциация по водите, „Откриването на скритите течове е важен аспект от техническите мероприятия, които трябва да се изпълняват за постигане на тази цел“, добави Иванов.

 

One Reply to “Разград е домакин на състезание по откриване на скрити течове”

  1. В местността “Арменски лозя” дори открит теч не успяха да открият вече три дни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *