Разград е домакин на регионален селекционен лагер за баскетболистки до 14 години

Днес в зала “Абритус” стартира регионален селекционен лагер за момичета до 14 години, воден от Албена и Гергана Брънзови – ръководители на БФБаскетбол в дамско направление. Това съобщават от СКБ”Вълци-Разград”.

Шест състезателки на “Вълци-Разград” попадат в селекцията – това са Радост Бучукова, Андреа Великова, Ивайла Савова, Йоана Димитрова, Боряна Младенова и Ивиана Иванова.

За първи път Разград е домакин на събитие от такъв тип, като в рамките на 3 дни в зала “Абритус” и зала “Лудогорец” ще се проведат 7 тренировки, с 25 състезателки, водени от 15 треньори от цяла България спрямо най-добрите съвременни практики.

Целта е да се подкрепят, както децата, така и треньорите да работят заедно, за да се учат, развиват и подобряват нивото в дамския баскетбол.

Благодарение на общите усилия на клуба, федерацията, местния бизнес и ръководството на Община Разград условията за момичетата ще бъдат по стандарта за подготовка на национални отбори.

От СКБ “Вълци-Разград” благодарят на всички съмишленици, с чиято подкрепа се реализира участието на отборите от подрастващи в държавните първенства, сред които Лудогорско пиле, Мизия глас, Семпе Груп и Дин пропъртис, както и всички индивидуални дарители и родители.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *