Разградски шахматисти ще участват утре в турнир на побратимените градове

Шахматисти от разградския клуб „Абритус” ще участват утре, 1 май, в онлайн турнир на побратимените градове – съобщават от пресслужбата на Община Разград.

Организатор на турнира е унгарският град-побратим на Разград Сомбатхей. Предложението от унгарската местна администрация бе изпратено до Община Разград, откъдето на ШК”Абритус” бе предоставена първоначалната информация за организирането на първото подобно онлайн състезание.

Турнирът на побратимените градове ще се проведе на една от най-популярните онлайн платформи за шахмат www.lichess.org. На поканата на Сомбатхей освен Разград са откликнали още шест града: Тур, Франция; Кутаиси, Грузия; Дунайска стреда, Словакия; Леко, Италия; Щригова, Хърватска; Фюрстенфелд, Австрия. Турнирът ще е блиц, ще продължи общо 1 час и 40 минути. От разградския отбор са регистрирани 12 състезатели, като по регламент за отборното класиране ще бъдат зачетени резултатите на първите осем сред тях – обясни капитанът на отбора Ивайло Енчев. В тима от Лудогорието има четирима гросмайстори: Ивайло Енчев, Момчил Николов, Радослав Димитров и Васил Спасов.

Ръководството на Община Разград пожелава успешно представяне на състезателите от ШК”Абритус”!

Турнирът може да бъде проследен онлайн на този линк: https://lichess.org/tournament/SXREmC5x?fbclid=IwAR08n6aXzLh9qXYnFh7qbuToPmJiV3yxtwjL6uPCEutkb0v4r81mqKaNPdA.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *