Разградски художник се вдъхнови от “Лудогорец”, нарисува Кешерю и Фортуна

“Лудогорец” вече е вдъхновение за разградските художници – става ясно от прессъобщение на Община Разград.

Оттам информират, че Председателят на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев е поздравил художника Орхан Исмаил с откриването на поредната му изложба.

27 живописни платна на майстора на четката са подредени в стъклената зала на Художествената галерия „Проф. Илия Петров”. Някои от тях бяха откупени още преди официалното откриване.

Г-н Ненчев връчи поздравителни адреси от името на кмета Денчо Бояджиев и от свое име, поднесе и приветствие от името на местния парламент, изразявайки удовлетворението на общинската управа, че в Разград има такъв изявен художник. Той изтъкна, че доброто ниво на културния живот в Община Разград се дължи именно на творци като Орхан Исмаил, които представят региона и далеч извън пределите на общината и областта. Г-н Ненчев призна, че от години е почитател на творчеството на Орхан Исмаил и в дома си има негови картини.

Орхан Исмаил получи поздравления за откриването на изложбата, която е още една крачка в неговото израстване като творец, и от директора на Художествената галерия Тодор Тодоров, от изпълнителния директор на ПФК”Лудогорец 1945” Ангел Петричев, от представители на СУ”Св.св.Кирил и Методий”-Самуил, чийто директор на художникът, от главния редактор на вестник „Екип 7” Митко Ханчев. Отзиви от изложбата художникът получи дистанционно и от нападателя на „Лудогорец” Клаудио Кешерю, който е и модел на една от творбите. След като г-н Петричев му изпрати снимка на картината, на която е нарисуват футболистът, коментарът на Кешерю бе: „необикновена, къде е това”. Сред платната има още две на футболна тематика, в експозицията са включени още пейзажи и натюрморти.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *