Разградски прокурор със служебна благодарност от Гешев за работата по случая с подпаленото момиче в Цар Калоян

Шестима магистрати от Апелативен регион – Варна получиха персонални награди от Главния прокурор на Република България – съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна. Те бяха отличени със “Служебна благодарност” и получиха грамоти от името на Главния прокурор Иван Гешев. Отличията се връчват за проявения от тях висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните им задължения във връзка с работата им по различни разследвания. Сред отличените е и прокурорът от Окръжна прокуратура-Разград Веселин Якимов.

Отличието за него е свързано с работата му по разследването на тежко криминално престъпление, извършено в град Цар Калоян. Обвиняемият по случая направил опит да убие своя непълнолетна роднина като запалил къщата, в която момичето живеело, след като преди това го изнасилил. Извършителят е осъден на първа инстанция на „лишаване от свобода“ за срок от 23 години.

Останалите наградени със “Служебна благодарност” са: прокурор Радослав Лазаров от Варненската окръжна прокуратура, следовател Петър Ганчев – завеждащ Окръжния следствен отдел във Варна, прокурор Милена Любенова и следователите Илия Славов – завеждащ Окръжния следствен отдел, и Станислав Георгиев от Окръжна прокуратура – Добрич бяха наградени с отличие „Служебна благодарност“. Заместник- окръжният прокурор на Силистра Теодор Желев получи плакет „Прокуратура на Република България“.

Наградите са връчени от административния ръководител на Апелативна прокуратура – Варна апелативен прокурор Владимир Чавдаров. Той поздравил своите колеги за техните професионализъм и отдаденост към работата на прокурори и следователи. Пожелал им мъдри решения, законосъобразни действия и успех в постигането на общата цел – гарантиране на справедливост и правов ред на българските граждани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *